Network Menu

Vårt VM i Bologna 2013!

Välkomstkommité

Förkortad version av brevet från SWEA Riminis ordförande, Desirée Forni, till sina Sweor:

Hej alla Sweor,

Jag ville berätta om vårt väldigt lyckade Värlsmöte vi hade i Bologna för er som inte var med. Vi var ett femton-tal Rimini Sweor som var med hel- eller deltid.

Ämnet för mötet var Kommunikation, och det diskuterades främst framtidsfrågor, hur SWEA ska växa och överleva på lång sikt.

Vi hade väldigt intressanta talare, bl.a. Åsa-Lena Lööf, f.d. SWEA Internationals President, som pratade om föreningen ”Svenskar i Världen”, förening för svenskar i utlandet (550.000), ger stöd och hjälp och behandlar frågor om rättigheter på jobb, juridiska ting osv, Anita Kasper (SWEA Berlin) som pratade om kulturella frågor (svenskar i utlandet har olika kulturella bakgrunder beroende på var de bor, man blir ”halv-tysk, halv-italiensk, halv-amerikansk etc.. när man bor många år i det landet) och transparens, PR-kommittén presenterade nya loggan, Webredaktionen nya hemsidan som borde vara klar nu i november, Ruth Jacobi, Sveriges ambassadör i Italien, pratade i allmändet om ambassadörsjobbet och hennes aktivitet i SWEA, Gita Paterson, juridisk rådgivare i SWEA om juridiska frågor. Allt vär väldigt intressant, men tyvärr var tiden knapp och det fanns inte mycket tid till att ställa frågor, eller fördjupa diskusionerna även vid de olika workshopen som hade anordnats.

Atmosfären under hela mötet var uppsluppen och trivial och alla var så glada och positiva. Middagarna, minglet var minst sagt lyckade, underbar mat och otroligt trevliga ställen, som Cantina Bentivoglio med denna jazzgrupp utklädd till 20-tals amerikanska jazz-artister, utflykterna hade en otrolig succé. På galamiddagen sjöng vår Rebecca som är så duktig, maten var fantastisk, och kvällen slutade med hundratals dansande Sweor som aldrig ville gå hem. Det var en fantastisk upplevelse, vi jobbade men hade så roligt och tiden bara flög iväg. Elizabeth gjorde ett helt otroligt logistikjobb, allt fungerade helt perfekt! Inget problem dök upp över huvud taget. Tackbreven flödar och slutar inte att komma.

Och allt detta anordnat av lilla SWEA Rimini, en av de minsta SWEA-föreningar. Minns när vi meddelade beslutet, många var skeptiska och övertygade om att det skulle bli en flopp. Men detta blev det näst största Världsmötet i SWEAs historia med nästan 400 deltagare och jag skulle tro ett av de mer lyckade också. Jag är oerhört stolt över SWEA Rimini och dess duktiga medlemmar.

Ha det så bra
Desirée